Lunascape

De Belgische band Lunascape maakt ambiënt triprockmuziek met invloeden van Portishead en Dead can Dance. De groep bestaat uit zangeres Kyoko Baertsoen (ex-Hooverphonics), gitarist Walter Hilhorst, gitarist Jo Mahieu, basgitarist Mirko Banovic en drummer Didier Devogelas. Lunascape's muziek bracht hen naar festivals als Dranouter en Marktrock.

Als eerste Europese band kreeg Lunascape de mogelijkheid om te werken met een internationale topper als Rick Nowels, de man achter Madonna, Dido en Mel C. In zijn studio in L.A. werd 'Tears from the moon' geschreven dat later werd opgenomen en geproduced door Steve Lyon (The Cure, Recoil, Paradise Lost). Belgisch rasartiest, Ozark Henry (Piet Goddaer), verleende zijn medewerking in het schrijven van de viool-arrgangementen.
'Tears From The Moon' werd in België de tweede single na 'Your Shadow'. Naast veel airplay op voornamelijk Studio Brussel, werden ook de videoclips van deze singles met regelmaat gedraaid op TMF. De eerste videoclip won in december 2000 de publieksprijs op Leuven Kort en werd verder genomineerd op het Filmfestival van Berlijn. Aardig detail is dat Kyoko en Walter het belangrijk vinden om de videoclips zelf te regisseren, te producen en te monteren.

Vorig jaar kwam de eerste 3D-IMAX horror musical 'Haunted Castle' uit in Noord-Amerika en Berlijn met muziek van Lunascape. In deze film speelt Kyoko de rol van een popster die haar ziel verkocht aan de duivel in ruil voor roem. Tijdens een 3 minuten durende sequentie zingt zij 'Lane Navachi', live geïntegreerd in een 3D computeranimatie. De film wordt komende herfst uitgebracht in de rest van Europa, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. (voor meer informatie zie www.lunascape.net)

Iedere donderdag is er een nieuwe editie van Pop in Romein. Donderdag 6 juni is er de hiphopcontest Six.